Gaaahhhh - har jag blivit lat??

Jag tror jag börjar bli lat. Eller kanske det kallas för bekväm. Allt oftare känner jag för att strunta i saker jag brukar göra med glädje.

Ta det här med träning till exempel. Sen jag flyttade upp till norrland har jag så smått börjat åka lite längdskidor. Första året leasade jag utrustning, körde med "roll-on glid" och "tejp fäste". Andra året köpte jag loss skidorna, införskaffade strykjärn, vallaställ och "riktigt" fäste och glid. Tredje året, alltså nu, har jag mer tid än förut - men nu hittar jag alla möjliga anledningar till att slippa.

Först var det inge snö (det kunde jag i och för sig inte göra något åt), sen var det för kallt (finns visserligen inget dåligt väder - bara dåliga kläder. Men -30 är lite väl extremt även för en norrlänning) och idag är det för blåsigt. Hallå! För blåsigt?

Det är mulet men bara någon minusgrad. Det har inte kommit nån ny snö så spåren borde vara perfekta. Ändå drar jag mig för att gå ut. Vrider och vänder på tankarna och funderar på varför jag inte bara slänger på mig kläderna och åker iväg. Lite vind gör väl inget, jag tror knappast jag kommer frysa. Fast det är klart. Spåren brukar bli väldigt skräpiga av barr, pinnar och kottar när det blåser. Vilket betyder att allt kommer klibba fast i fästet och göra att jag fastnar i spåren. Eftersom jag redan nu har fästzonen i backen precis hela tiden betyder det bara ÄNNU JOBBIGARE! Dessutom betyder vädret att jag förmodligen kommer ha medvind ena sträckan, men extrem motvind andra. Puh! Just nu känns det extremt motigt att ta mig ut i spåren, fastän jag brukar tycka att desto jobbigare - desto bättre.

Jag vet inte om jag blivit bekväm eller om jag helt enkelt är realist och snäll mot mig själv. Det är ok att ändra planerna efter rådande omständigheter. Det gjorde jag idag och det känns helt ok. Även om jag hade behövt lite frisk luft. Men... Det kan jag ta igen imorgon. Har läst att det ska komma upp till 30 cm snö under natten, så jag behöver inte vara orolig att va sysslolös imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0