Smärtan från H-VETET!!!!

Enda sen en vännina till mig gjorde en gipsavgjutning av sin gravidmagen, har jag tänkt att
"det ska jag också göra när jag är gravid". Frågan har bara varit hur länge jag vågar vänta. Det vore ju grymt att ha en kopia på magen när den är som allra störst, grejen är ju bara den att man inte vet när bäbisen har tänkt komma ut. Väntar jag för länge så kanske jag inte hinner gipsa. Går jag däremot över 3 veckor kommer ju gipsningen vara betydligt mindre än magen egentligen var. Hmm...

Har googlat en del på hur andra gjort och tipset verkar vara att gipsa runt v.36-37. Så man kan ju inte påstå att jag är för ivrig, jag är ju trots allt i v.40. Idag tog jag så maken till hjälp för att göra min gipsning. Var lite tveksam till om jag skulle olja magen, plasta in den eller göra både och. Tyckte dock det verkade väldigt klurigt att plasta in bröst + mage, hur sjutton skulle jag få plasten att sitta kvar liksom?? Så det blev att bara snabb olja in överkroppen och sen sätta lite plast i troskanten (mest för att skydda trosorna).

Vi klippte gipset i 30cm längder och satte fast bit för bit. Själva magen gick snabbt men när vi kom till brösten blev det svårare: "Det är inte så lätt när brösten hänger så mycket" och "Det här bröstet är mycket större än det andra". Jaa, vad ska jag säga? Graviditeten har satt sina spår på kroppen, du får tycka om mig som jag är ;-).

Ett STOOOOORT tips till de som eventuellt tänkt gipsa nån kroppsdel: PLASTA FÖRST!!!
Jag har aldrig fött barn men fick en liten föraning idag. H-VETE vilken smärta att försöka få bort gipset från kroppen! Tänk er ett plåster som sitter precis på ett ställe där man har små fjuniga hårstrån, som man sen sakta, sakta, saaakta draaaaaaar bort försiktigt. Ja, sån smärta hade jag på varje millimeter där gipset satt. Ville inte heller dra bort det snabbt och bestämt med risk för att det skulle gå sönder. Jag svor, ojade mig och till och med grät en skvätt. F-N alltså, ni kan inte ana. Magen var alldeles röd och mörbultad efteråt.  


Så här blev det varje fall och jag är supernöjd! Maken undrar vad sjutton jag ska ha den till men jag har såklart värsta planen :-). Först ska jag göra avtryck av bäbisens hand och fot och sen ska den upp i barnrummet på väggen i en fet ram (bara ramen, inget bakom eller framför).Kommentarer
Postat av: Cissi

haha, gjorde samma då jag väntade Freja. Oljade inte eller och ingen plast, vet preeeecis vad vi talar om för smärta här... men det blir fint, våran mage ligger fortfarande omonterad på en hylla och Freja är 10 månader nu, men det tar vi en annan dag. Kul iallafall!

2012-02-26 @ 20:52:30
URL: http://cicilina.blogg.se/
Postat av: Chriss

Nej men fy! Kan tänka mig hur ont det måste ha gjort. Haha, man lär av sina misstag eller ;).Hoppas ni mår bra i övrigt! Saknar dig <3Kram från Stockholm :)!

2012-02-26 @ 22:17:43
URL: http://chrissblogg.se
Postat av: Malin

Jag plastade :) Ett grymt fint minne!

2012-02-26 @ 22:57:15
Postat av: Alex

Ajj vad ont det måste ha gjort

2012-02-27 @ 18:00:26
URL: http://alexthashit.bloggproffs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0