Lita på rosa??

Jag är en Buzzador vilket innebär att jag får prova och testa lite prylar gratis och ibland får jag även småförpackningar att dela ut. Här senast fick jag hem en hel drös med Vanish produkter att testa. Alla har vi väl sett tv-reklamen där alla fläckar från vita kläder puts väck försvinner med Vanish. Med en liten tös här hemma blir det en hel del fläckar (bajs) på både kläder och handdukar. Så upp till bevis tänkte jag och läste mig till att jag skulle använda hela 3 (!) olika produkter för att få prylarna rena.
 

Förbehandling till vänster, superpulver i mitten (skonsamt för bebisar) och själva tvättmedlet till höger.


Förebilder (inget för känsliga tittare)


Först förbehandling, sen en skopa pulver i facken och en boll med flytande i maskinen. Å så här blev resultatet:

Efter:

Njae... Lite bättre såklart men inte kritvitt!
Mycket bättre men man kan ändå ana fläcken där någonstans.
Nej usch!


Nu står det visserligen på förpackningarna att en del svåra fläckar kan behöva behandlas flera gånger. Men vem sjutton vill tvätta samma plagg flera gånger?? Tyvärr Vanish, jag är inte imponerad. Jag har några provpåsar kvar om det är nån som vill testa, kanske biter bättre på andra fläckar. Annars kan man ju alltid använda det som vanligt tvättmedel.


Vill du också bli en Buzzador? Klicka här för att läsa mer.

"Du du så vacker utan spackel..."

... men inte i ett garage...

Bara man får några månaders vila från allt vad byggande heter, så hinner lusten och motivationen komma tillbaka. I veckan handlades spackel och tillbehör och igår var jag ut i garaget och började. Maken har nästan skrattat åt mig när jag bestämt hävdat att det skulle bli roligt att spackla och att jag var ivrig att sätta igång "Det är kanske kul 1 timme, men inte när det är 4 rum som ska spacklas!".

Jag har aldrig spacklat förut (eller jo, men bara såna där skruvhål som behöver sättas igen innan man tapetserar om) så jag kollade in lite filmer på youtube innan jag satte igång. Internet alltså, vad gjorde man innan internet fanns? Å hur fixade man ens något alls innan youtube kom? Där kan man ju verkligen hitta allt, från byggfilmer till stickbeskrivningar.


Väggen före:Först på med plastremsa i skarvarna:Klara, färdiga, spackla!1:a varvet klart:

3 timmar hann jag med igår och då blev halva garaget spacklat. Å hör å häpna, det var faktiskt KUL :-)! Nu återstår att slipa, spackla igen och avsluta med att slipa. Så hoppas jag det räcker så. I värsta fall behövs det ett ytterligare lager spackel och slipning, det beror lite på hur noga jag är. Vi får se.

Leos Lekland

Leos har man ju hört ska vara skojsigt för barnen. Jag ser fram emot när lillskruttan blir lite äldre så vi kan åka dit och busa tillsammans. Jag har ju som bekant barnasinnet kvar och tycker det känns skönt nu när jag har ett barn att "skylla" på när jag vill leka lite ;-).
Såg i tidningen häromdagen att de gjorde reklam för leklandet. Jag funderar skarpt på att fixa barnvakt och åka dit själv och lattja, det är ju gratis ;-)!!


Det står ju faktiskt ingenstans att man måste ha ett barn med sig... ;-)


"Compactor"

Bor man trångt behöver man utnyttja det lilla utrymmet man har maximalt. Hittade såna där påsar på affären som man stoppar in sina prylar i och sen suger ur luften. De är verkligen kanoners! Kolla bara här:

Före:Efter:


Läge för ny bil??

Jag vet inte riktigt, men det här känns inte direkt tipp topp!Kanske är läge att börja fundera på den där nya bilen...


Jag älskar våren i norrland!

Mamma pratar om sol, frukost på verandan och klippa gräsmattan. Jag tittar ut och konstaterar att vi nog har några veckor kvar...


Visst är väl norrlands våren härlig!


Vändningen kom vid 6 veckor

De två sista veckorna har varit helt fantastiska här hemma. Det känns som det blir lättare för varje dag som går och att skruttan blir mer och mer nöjd med tillvaron. Kvälls skrik-och-paniken är ett minne blott, nu är det bara lite vanlig bebis knorrande innan John Blund kommer på besök.

Det började med en mardrömsfredag då hon skrek konstant fån 18:00- 03:15 och var helt otröstlig. Efter några timmars ihärdigt tjutande och huvudvärken infunnit sig hos mig, sprang jag runt i panik och febrilt letade efter öronproppar. Utan framgång. Visste att vi hade det ute i garaget men kunde inte lägga ner tösen då hon envist skulle bli buren och vaggad (utan framgång dock). Till slut somnade hon så äntligen av ren utmattning.

Sen den dagen är allt annorlunda. Det var som sista skriket innan vändningen (hoppas jag innerligt). Nu för tiden är allt som sagt som mycket bättre. Hon har börjat äta varannan timme på dagen och sover hela 8 timmar på natten. Guld! Helt fantastiskt att få en hel natts sömn. Även om det i och för sig inte var så jobbigt att gå upp och amma en gång på natten, men oavbruten sömn är ju såklart snäppet bättre.

På dagen är hon glad, skrattar, pratar lite smått och förstår varifrån ljudet kommer när man pratar med henne. Hon kan sitta i babysittern en halvtimme-timme och roa sig själv och kolla på djuren som hänger över. Nu har hon dessutom kommit på att djuren rör på sig när hon sparkar med benen :-). Hon börjar så smått bli en alldeles egen liten person och det är så jäklig häftigt att se och vara med om :-D

RSS 2.0