Vändningen kom vid 6 veckor

De två sista veckorna har varit helt fantastiska här hemma. Det känns som det blir lättare för varje dag som går och att skruttan blir mer och mer nöjd med tillvaron. Kvälls skrik-och-paniken är ett minne blott, nu är det bara lite vanlig bebis knorrande innan John Blund kommer på besök.

Det började med en mardrömsfredag då hon skrek konstant fån 18:00- 03:15 och var helt otröstlig. Efter några timmars ihärdigt tjutande och huvudvärken infunnit sig hos mig, sprang jag runt i panik och febrilt letade efter öronproppar. Utan framgång. Visste att vi hade det ute i garaget men kunde inte lägga ner tösen då hon envist skulle bli buren och vaggad (utan framgång dock). Till slut somnade hon så äntligen av ren utmattning.

Sen den dagen är allt annorlunda. Det var som sista skriket innan vändningen (hoppas jag innerligt). Nu för tiden är allt som sagt som mycket bättre. Hon har börjat äta varannan timme på dagen och sover hela 8 timmar på natten. Guld! Helt fantastiskt att få en hel natts sömn. Även om det i och för sig inte var så jobbigt att gå upp och amma en gång på natten, men oavbruten sömn är ju såklart snäppet bättre.

På dagen är hon glad, skrattar, pratar lite smått och förstår varifrån ljudet kommer när man pratar med henne. Hon kan sitta i babysittern en halvtimme-timme och roa sig själv och kolla på djuren som hänger över. Nu har hon dessutom kommit på att djuren rör på sig när hon sparkar med benen :-). Hon börjar så smått bli en alldeles egen liten person och det är så jäklig häftigt att se och vara med om :-D

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag använde mig också av öronproppar någon gång under Emils första veckor ;) Det måste ju vara traumatiskt för dom att plötsligt förstå att dom är ute ur magen eller nå? Det är ju bara att bära å vaggan de i famnen, öronproppar & tålamod :)

2012-05-17 @ 14:49:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0