Söta hemmasydda bebisgrejer :-)

Jag är ju väldigt pysslig av mig och tycker om att handarbeta; sy, sticka, virka, snickra, scrapbooka mm mm. Stickningen är väl det jag känner mig mest bekväm med, där kan jag till och med freestyle lite och ändå få det snyggt. När det gäller att sy, ja då måste jag i princip ha en färdig beskrivning att gå efter. Har sytt alldeles för lite för att våga prova egna vägar. Gud vad jag skulle vilja kunna sy! Det finns så många snygga, praktiska lösningar på saker jag vill sy. Å barnkläder. Tänk att bara kunna "slänga ihop" nåt till lilltösen på en förmiddag.
 
Har fått massa inspiration på Wiloos hemsida till saker jag vill sy, men steget från idé till färdigt resultat känns som en evighet. Hoppas istället på att vinna i deras tävling de har nu. Kika bara på detta:
 
 

Vilken lycka att kunna högt!

Gåstolen visade sig vara rolig på mer än ett sätt. Dags att montera lite lådspärrar tror jag visst!
 

Jag är imponerad!

Nya vagnen har kommit, åh vilken lycka! Den är ju helt underbar ju =). Liten och smidig och lätt och  nätt. Kommer kunna ligga i bilen även fast jag åker och storhandlar. Tanken med en extra vagn är just de gånger man bara ska ner på stan en snabbis med tösen. Är jätte, jätte nöjd med "stor" vagnen men den passar inte riktigt i vårt lilla, mini, mini bagageutrymme. Vi har en kombi men när vagnen är lastad undrar man...
 
Det som i och för sig är jäkligt smidigt med den vagnen, är att sittdelen går att ta loss så man istället kan haka på babyskyddet. Men då måste jag ta bort sittdelen hemma och sen lasta bara chassit, det blir som ett extra moment jag upplever som lite krångligt och framförallt bökigt (och man blir så skitig av hjulen). Sen är det inte länge till som tösen kan sitta i sitt babyskydd, det är verkligen hög tid att köpa en ny barnstol till henne.
 
Den nya vagnen är så liten ihopfälld att den går som handbagage. Fatta vad smidigt de gånger man ska flyga! Tösen kan sitta i vagnen hela vägen till boarding och direkt man landat sätter man ner henne igen. Sen kan man i lugn och ro stå och vänta på övrigt bagage. Och man behöver aldrig vara orolig att vagnen hamnat i nåt annat land eller att den blivit förstörd under resans gång. Ja, det känns som vi gjorde rätt val av "bilvagn".
 
Till och med när vagnen är packeterad, är tösen större!
 
 
"Såklart man ska vara med och packa upp sin nya vagn ;-)"
 
 
Hon sitter så jädrans bra i den!
 
 
Vagnen är typ mindre än tösen, helt jäkla otroligt vad smidig den är! Kan inte sluta fälla ihop och fälla upp, fälla ihop och fälla upp. Blir lika impad varje gång hur fantastisk den här vagnen är. Alla borde ha en!

Kittlar och vibrerar - spännande!

Tösen spanar länge och väl när varje gång man borstar tänderna. Så fort man sätter igång eltandborsten blir hon helt lyrisk. Vilken lycka när hon dessutom fick hålla i tandborsten! Lite klurigt att styra dit man ville med 2 händer till dock. Kommer ihåg när man själv var mindre och borstade med eltandborsten, jäklar vad det kittlade i näsan! Tösen har två små tänder som kikat fram så nu börjar det ju faktiskt bli dags att introducera tandborsten lite mer på allvar. Jag tror minsann jag vet vad hon ska få i 1-års present ;-)! 
 
 
 
 

Dregglis junta

Kreativiteten spirar och gamla, gamla tygsnuttar kommer till användning. Kombinerat nöje med nytta kan man säga :-). 4 stycken dregglisar tillverkades i en rasande fart. Kul var det och kommer ju verkligen till användning nu när det är mer än bröstmjölk som står på menyn för tösen.
 
Den rosa med fleece bakom och Bart fick vitt tyg. Tryckknappar saknas men det får handlas imorgon.
 
 
Den ena med rosa fleece bakom och den andra med rosa frotté. Gulligt med kantband runt =)
 
 
Blir finfint till tösen :-)! (Synd bara att den redan imorgon kommer ha bruna små fläckar av plommonpuré och röda prickar av köttfärssås ;-) )

Kreativ lördagkväll =)

Lite syjunta så här på kvällskvisten :-)
 
 
Vi valde att inte sätta skåp under bänkskivan då vi ändå inte skulle kunna fylla dem med nåt. Där dammsugaren står nu ska tvättmaskinen flytta och under drapperiet är väggen full av "prylar" till golvvärmen + att det ska dras vatten. Så det hade varit att betala dyyyrt för snygga skåpsluckor. Drapperi blev väldigt smidigt och billigt (39,-/m på IKEA). Jag har gjort en öppning i mitten så man kommer åt tvättkorgarna bakom. Så småningom ska det också bli ett hänge till höger om tvättmaskinen, bara det att själva krokarna jag hängde upp drapperiet i inte räckte.
 
På tal om tvättmaskin... Vi har en fullt fungerande VIT en. Visst drömmer man lite om en svart, det skulle ju passa himla bra med bänkskivan. Men att köpa en helt ny bara för att, det vet jag inte om jag tycker är ekonomiskt försvarsbart. Jag tycker vi kan flytta ner den gamla och vänta på att den ger upp och sen köpa en svart när det är dags. Maken håller inte med. Han vill inte sätta in nåt gammal och fult (?) i en helt ny och fräsch tvättstuga med bara nya pinaler. Hmm... Tror bestämt vi måste sälja av lite mer bråte här hemma. Är det inte en ny barnvagn man vill ha så är det en ny tvättmaskin... ;-) 

Liten och nätt

Så här funkar den:
 

Skräp värda tusenlappar!

Min försäljning av lite bråte här hemma resulterade i en helt sprillans ny vagn =). Har länge känt behovet av en bil/shopping vagn då den vi har är lite för stor för vår bil. Eller, egentligen är det väl kanske bilen som är för liten ;-)?. Vi kom dock fram till att det är billigare att slå till på en ny vagn, än att punga ut för en ny bil.
 
Var jäkligt sugen på en Quinny Zapp Xtra men gillar inte att man är tvungen att ta bort sitsen för att kunna fälla ihop chassit. Tänkte då på föregångaren men den hade inte liggläge. Tror jag har kollat på ALLA barnvagnar som finns, den ena flashigare än den andra - utan att hitta min drömvagn. Ska det verkligen vara så svårt att hitta en vagn som uppfyller mina önskningar (liggläge och liiiten ihopfälld - utan att behöva ta bort vare sig sits eller hjul).
 
Till slut fann jag den! En Yoyo från Babyzen. Blir så liten att den går som handbagage på flyget. Det ni! Den kommer kunna ligga i bilen fastän jag åker och (stor)handlar. Och, den kan följa med på resor utan att vara otymplig eller skrymmande.
 
 
 
 
Dyr var den, men det blir faktiskt exakt 100,- kvar av loppisförsäljningen. Tänk att jag hade så mycket saker jag inte längre behövde, som var värda en helt ny vagn!
Undrar om det finns nå mer jag kan sälja.... ;-)

Xlash, resultatet

I slutet på augusti bloggade jag om Xlash fransserum som jag skulle prova. Körde först 30 dagar men tyckte inte att det hände så mycket så körde därför några veckor till. Här är nu resultatet:
 
Före:
 
 
Efter:
 
När man får det så här svart på vitt kan man ju konstatera att det inte är så stor skillnad. En del fransar var till och med längre innan (!). Har försökt att ta så lika kort som möjligt men det blir ändå lite missvisande då jag haft två olika maskaror. Maskara var jag dock tvungen att använda annars hade man inte ens sett fransarna, de är totalt färglösa. Så summan av kardemmuman är att nej, fransarna blev inte längre. Däremot tycker jag kanske att de är liiite tätare nu efter (även om jag kollar utan maskara).

Grönt är skönt, men i håret???

Frisören: "-Vad gillar du för färger, rent allmänt?"
Jag: "-Ja, grönt är ju fint. Jag har nog mest gröna linnen och tröjor".
Frisören: "-Då kör vi på grönt i håret!"
 
Hade väl aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle få gröna slingor, men banne mig vad läckert!
 
 
Vänster sida
 
 
Uppifrån
 
 
Höger sida
 
 
Tror minsann jag hittat mig en ny favorit-frisör =)

Osynliga kompisen Molgan....

Det måste bo nån osynlig kompis i vår golvbrunn i duschen. För så fort man lägger ner tösen på golvet liksom sugs hon dit. Totalt fashinerad är hon.
 

Ut med det gamla, in med det nya

Jag är inne i ett riktigt rensningskaos. Går igenom varenda kartong som jag hade med mig när jag flyttade upp hit. Sorterar i 4 stora högar på golvet; *Slängas, *Röda Korset, *Återvinningen & *Loppis. Har jag inte saknat prylarna på 3 år, kan jag lika gärna göra mig av med det.
 
Idag var jag förbi soptippen och dumpade 5 sopsäcker med skräp. Tänk att jag sparat så mycket skit!!! Gahhh, när jag tänker på det blir jag nästan irriterad på mig själv. Har jag separationsångest från alla mina anteckningar från plugget, 258 (icke fungerande) bläckpennor och gamla glasögon (jag har ju inte ens användning av dem sen jag opererade ögonen)???
 
Röda korset fick 2 säckar med kläder. Inge fel på dem, bara att jag antingen hade tröttnat på dem eller så var de för små/för stora. Hoppas de kan glädja nån annan. Nu är det ju (tyvärr) så att jag tror de kommer säljas i butiken. Hade känts snäppet bättre om de gått till nån hemlös istället.
 
1 kartong står i tvättstugan som ska till Återvinningen. Det är inte en återvinningsstation som jag först trodde när jag flyttade upp hit, utan det är en butik, typ som Myrorna eller Frälsis.
 
Återstår 4 kartonger med lite smått och gott som ska till Veckans Allehanda på måndag. Det är typ saker som är för fina för att slängas och för bra skick för att bara skänka bort. Hoppas dock inte på några stora summor med tanke på vad det kostar att hyra bord. 50,- per dag och 18% i provision. Men men. Går jag bara runt så är jag nöjd. Vore GRYMT tråkigt att gå back... :(
 
Det känns så jäkla skönt att röja här hemma, som att det blir lättare i kroppen på nå vis. Jag är inte den som spar för framtiden ifall att. Nej, saknar jag en pryl om 10 år får jag väl kosta på mig att köpa nytt. Less is more, som maken brukar säga... 
 
 

"Kan själv!"

Jag har gått igenom och rensat i en massa flyttkartonger idag och tösen har roat sig själv bredvid på golvet. Det är helt otroligt att en galge kan vara rolig i över en halvtimme. Å när den blev tråkig så var det bara att ta fram vintertossorna så gick det en halvtimme till. Sen tyckte jag hon förtjänade lite variation så då fick hon leka i sitt egna rum en stund.
 
Hon ligger där på golvet och pratar, tjoar, skrattar, står på tårna, backar, vänder sig. Men så helt plötsligt förändras ljudet. Hon liksom småfnissar lite "-Dadadada, hiihiihihi". Jag kikar in och ser.... Tösen sitter! Helt plötsligt från ingenstans har hon helt sonika satt sig upp och sitter där och ser både lite förvånad och nöjd ut.
 
Första gången hon tagit sig från liggande till sittande helt själv. Nu dröjer det nog inte länge till hon kryper också, för idag började hon få lite hum om hur man gör....

RSS 2.0