"När katten är borta...."

Vår dotter har varit en nappvägrare sen första gången vi provade. Gröna föräldrar som vi var, tänkte vi att det säkert var nappen det var fel på (vad kan det annars vara, ALLA barn älskar ju napp visst!?). Så vi köpte och provade i princip alla olika nappar vi kom över, med samma resultat. Hon ville inte. Spottade ut den, tuggade på den eller knep igen munnen direkt. Vi har typ provat varje dag sen hon föddes.
 
Idag åt jag frukost och tösen roade sig på golvet. Vad är det jag ser? Är det inte...? Men inte kan det väl vara...? Jo, banne mig!
 
 
När man inte ser, då passar hon på minsann. Luriga tös!

Vig som.... en kines

En sladdrig liten tös som inte ville sitta still i knät. Myror i benen hade hon!
 
Eller så körde hon bara lite morgongymnastik för att mjuka upp kroppen =)
 
 

"Projekt utbyggnad"

Det hela började som en liten garagedröm, övergick till att bli fristående garage+bastu till att bli utbyggnad av huset med garage och 3 rum. För tre somrar sen påbörjade vi vårt projekt, "Projekt utbyggnad". Å nu är vi i mål. Det är ju banne mig FANTASTISKT!!!
 
Plattan gjöts i juni-10, den lejde vi bort. Efter att ha räknat lite på det kom vi fram till att det inte blev så mkt dyrare att slippa göra det själv. Efter det har vi gjort ALLT själva. Självklart har vi haft lite hjälp längs vägen, nämner ingen specifikt men ni vet vilka ni är. Tusen tack! Ni är guld värd! 
 
Utbyggnaden är ett lösvirkeshus där spik för spik har kommit på plats. Å jag kan väl säga att maken nog varit nära att slita sitt hår X antal gånger under vägens gång, då jag från början inte ens viste vad "cc" var. Jag kunde verkligen ingenting, men ändå hakade jag på. "Javisst, vi bygger ut huset =)". Om jag hade haft facit i hand kanske det inte blivit av. Nu, 2 år senare och 102 kvadratmeter kunnigare, har jag banne mig koll på det mesta-om jag får säga det själv :-D.
 
Kan inte med ord beskriva hur jäkla STOLT och NÖJD jag är!
MÄKTIG känsla att ha byggt ett helt jäkla hus när man är 31!!
 
 
Å det var hela vägen runt =)
 
 
 

Vårt rum - från början till slut

Sen i tisdags har vi sovit i vårt nya sovrum och guuud så vi njuter!!! Vi lägger oss till frisk luft och vaknar till frisk luft (härliga ventilation :-) ). Det  känns så jädrans lyxigt att ha ett stort och rymligt sovrum där lådorna i byrån går att dra ut utan att krocka med sängen och där eluttagen går att använda samtidigt som man kan stänga byrålådan.
Kan hända vi har vårt drömsovrum just nu :-D!
 
Liten återblick i bilder:
 
(Juni-10). Maken står i ena sovrumsfönstret.
 
 
(Juli-10). Jag står i ena fönstret.
 
 
(Augusti-10). Till vänster är sovrummet.
 
 
 
(Juni-11). Jag fyllde 30 och vi hade kalas i blivivande sovrummet :-).Tak, asfaboard och panel på plats. Även fönstrena (de 2 till höger)
 
 
(Juli-11). Golvsyllen på plats i sovrummet.
 
 
(Juli-11). Innerväggarna börjar ta form
 
 
 
(Juli-11). Isolering (en jädrans massa vändningar) och el börjar ta form.
 
 
(Juli-12). OSB och gips på plats
 
 
(Juli-12). Golvet läggs
 
 
(Augusti-12. Taket på plats.
 
 
 
(September-12). HELT klart, bara inredningen som saknas.
 
 
 
Bilder på härliga, underbara, fina sovrummet kommer snart:-)
 
 

Från början till slut

Andra natten som tösen sover i eget rum. Andra natten som jag och maken njuter av att ha fått tillbaka lite frihet. Tösen är så himlans lättväckt och med ett gammalt hus och knirrande golv, har det nästintill varit oundvikligt att inte väcka henne när vi gått i sängs. Det har varit typ "puss och godnatt" utanför dörren och sen knäpptyst tills hon vaknat dagen efter. Känns som en oerhörd lyx att kunna ligga och småprata på kvällen eller ha lampan tänd och läsa en bok.
 
Tösens rum ja... En liten återblick i bilder:
 
(Juli-10) Ungefär där maken står är ytterväggen på rummet.
 
 
 
(Augusti-10) Takstolar och asfaboard på plats (rummet är i botten på "V")
 
 
 
(April-11) Taket lagt. Stegen står i tösens rum.
 
 
 
(Juli-11) Syllen är lagd - rummet längst till höger där lilla stegen står
 
 
 
(Juli-11) Isoleringen börjar komma på plats
 
 
 
(Juli-12) OSB och gips på plats, ett varv spackling
 
 
 
(Sep-12) ALLT klart och rummet inrett :-) :-)
 
 
 
Kan inte beskriva den ofantligt härliga, underbara känsla jag har i kroppen. Tänk att vi efter 2 års byggande och 3 somrar ÄNTLIGEN har kommit i MÅL!!! Det är jäklar i mig fantastiskt! F-n vad vi är bra!!
 
 
 
 
 
 
 

50% klart!!

Känns som jag tjatar och tjatar, men GUUUU vad vi är NÄRA nu:-)!!! Tösens rum HELT klart och tvättstugan typ 85% (det saknas 1 taklist, ben till bänkskivan och lite rörmokeri-jobb). Imorgon är det målgång kan man säga, då smäller det, då inviger vi nämligen nya sovrummen!
 
Fattar inte att det är sant, det har på nåt vis kännt som ett evighetslångt hobbyprojekt som man gör lite då och då när man har tid och som aldrig blir riktigt klart. Jag undrar lite vad jag ska göra med all tid som blir över när vi bytt sovrum. Kanske kan ta itu med mitt handarbete igen, läsa en av alla böcker jag fick i julklapp eller ta tag i träningen... Eller så bara fortsätter vi, det finns ju några timmar kvar att lägga i garaget (för den som vill). Å till sommaren är det lite på utsidan att fixa - underspikning och målning.
 
Men faktiskt, jag tror jag ska ta några dagar då jag inte gör någonting utan bara njuter av att ha nått målgång med 2 rum.
 
Tösens (långsmala, fönsterlösa rum):


Tänk vilken stor skillnad lite lister gör!
 
Rummet blev fönsterlöst då det kom till lite "i sista sekund". Men med rätt belysning blir det nog hur mysigt som helst. Jag hoppas att tösen kommer trivas i sitt alldeles egna lilla krypin. Men hon är ju tjej och har fått rosa väggar, så varför skulle hon inte trivas ;-)?
 
 

25% (HELT) klart i utbyggnaden

Det känns så jäkla underbart att säga det; Nu är 1 rum i utbyggnaden HELT klart! Helt klart som i "varenda liten list på plats" -klart. Kan knappt tro det är sant hur nära vi är att flytta ner nu. Tisdag är mitt mål att sova i nya sovrummet för första gången. Tisdag blir också en väldigt stor och spännande dag för tösen då hon ska få alldeles eget rum.
 
Lite bilder från vårt härliga, ljusa sovrum:
 
 
Ser ni de snygga hörnklossarna i taket :-)? Grymt smidigt att slippa försöka lista ut hur f-n man ska kapa listen i hörnen.
 
Lite inredning så är vi redo att krypa ner :-D
 
 

Schack matt!

Igår var så äntligen den STORA dagen här, jag skulle få schackrutiga tvättstugegolv! Hela bygget (de sista små, små detaljerna som är kvar) har stått still i väntan på golvet. Så det är en stor milstolpe att få dit golvet.
 
Vi tog in två offerter innan vi slog till, och tänk vad lurad man (kan) blir om man inte gör det. Med 1 prisförslag i handen vet man egentligen inte om det är ett bra eller dåligt pris. Nu blev det så stor skillnad att offert 2 var 2'300,- billigare, trots en dubbelt så dyr matta. En intressant aspekt var också hur de olika firmorna räknat på arbetskostnaden. Offert 1 ville ha 6'000,- mer i arbetskostnad. Det är en jäkligt ful bransch alltså sen ROT-avdraget kom till. Vrider man på det en gång till kan man fråga sig om man verligen litar på en firma som behöver så många fler arbetstimmar att göra exakt samma jobb?
 
Med facit i hand och om vi räknar jäkligt grovt, har vår golvläggare lagt 4 timmar i vår tvättstuga. Å då är det nästan så resetiden är inräknad. Effektiv kille! Han var här ena dagen och dammsug och spacklade. Dagen efter slipade han och la matta. Å vi är verkligen sååå nöjda :-D!!
 
 
Före:
Efter spackling:
 
Färdigt :-)!!
Så jäkla läckert!!
Å nu är det inte mycket kvar där ute. Inom de närmaste dagarna flyttar vi nog ut, weeeiiieee!!!

Värsta misären!

Gick från vardagsrummet till köket och av nån otroligt märklig anledning fick jag med mig soyaflaskan i farten. Den måste liksom ha fastnat i tröjans ärm för jag kände inte att jag direkt touchade den.
 
KRASH!!!
 
1 liter helt oöppnad soya i en stor pöl på golvet med bruna prickar och glassplitter i hela köket. Mitt i allt det här kaoset en liten, något undrande tös. Jag måste haft änglarna med mig, tänk vad som SKULLE kunna hänt! Hua!
 
 
Hela köket kändes som ett stort kaos och jag orkade inte ens börja ta tag i det. Torka upp soya, det är ju typ som att försöka få upp utspilld färg!
 
Nån timme senare var alla fall soyan upptorkad, golvet dammsuget och skurat, alla möbler våttorkade, mina och tösens kläder i tvättmaskinen och babygymmet tvättat och på tork. OCH! Tro det eller ej, men ALLA fläckar försvann! Ingen äcklig mörk missfärgning i fogen och inga fläcker kvar på kläderna! Jag tar tillbaka allt jag tidigare sagt om Vanish, det funkar faktiskt. Till 100%!


6 månader och redan berest

Vi har varit söderut några dagar och hälsat på min familj. Tösen är så duktig, säger inte ett ljud när vi flyger. Fast jag tror planen har blivit bättre på att tryckutjämna, knappt jag heller känner av nåt. Kommer ihåg när man var yngre och flög, då var man tvungen att tugga tuggummi eller svälja med jämna mellanrum för att få bort locket för öronen.
 
 
 
 

Klart tösen ska ha converse :-)

Det man vill ha får man se till att lära sig och sen göra själv. Imorgon får tösen pröva sina läckra lila (hemmavirkade) converse och så småning om hoppas jag kunna få till ett babynest till sängen. Babynest hade vi nog behövt för sisådär cirka 6 månader sen, men bättre sent än aldrig. Har märkt att sen vi bytte från vagga till spjälsäng, har tösen liksom "försvunnit" i den oändligt stoooora madrassen. Det som förut var så där trångt och mysigt har helt plötsligt blivit ocean och alldeles för luftigt. Det behöver vara trångt så hon inte snor runt, för på mage kan hon inte somna. Ändå envisas hon med att snurra runt, bara för att hon kan :-)
 
 

Hur är det med ögonmåttet egentligen??

Jag tror inte jag hinner med riktigt i tösens utveckling. Tiden går så fort och mitt huvud har nog inte riktigt fattat att hon snart är 6 (!!) månader. Det kan också vara så att jag fortfarande ser på henne som så liten, eftersom hon var en väldigt liten tös när hon föddes.
 
När hon var alldeles nyfödd var det en massa kläder jag fick stoppa undan, "Det kommer dröja läääänge innan hon kommer i det här". Ibland tar jag fram kläderna, kollar på dem, måttar på henne och stoppar tillbaka de i lådan. "Nope, de är fortfarande för stora". Men! Så var det en ruggig höstdag och jag tänkte att min stickade Pippitröja skulle vara perfekt istället för jacka. Så jag tog på henne den och upptäckte att den satt perfekt! Tur att jag inte väntade ännu längre liksom. Samtidigt stör det mig lite att jag inte tog fram den tidigare, för kläder som är lite för stora går ju att börja använda lite tidigare.
 

Och skorna, ja det kan ju ha fastnat nå gott på dem när man ålat runt på golvet. Lika bra att kolla! ;-)

Min alldeles egna "look-a-like" :-)

När jag var hemma sist passade jag på att titta på kort från när jag var liten. De flesta tycker att lilltösen är så otroligt lik mig, även om jag själv har svårt att se det. Fast ibland, när hon gör nå konstigt uttryck (inte alls smickrande) så kan jag tycka att hon är så jäkla lik mig! Svårt att sätta fingret på exakt vad som är likt.
Eller... Öronen och näsan tror jag hon ärvt av mig.
 
Jag:
 
Tösen:
 
Öronen, kinderna, hakan och näsan tycker jag liknar varandra. Ja, det var ju i princip hela ansiktet det ;-). Å som jag sa; vi liknar varandra på hennes minst smickrande bilder ;-)
 

RSS 2.0