Desto större, desto bättre ;-)

Ett beställningsarmband klart. Fick dock om-modifiera det lite då det visade sig vara i tajtaste laget. Inte helt lätt att veta var man ska mäta och heller inte helt lätt att tillverka det i exakt storlek. Hoppas det passar nu :-)
 
3cm brett och med lila renskinn. Egentligen ville beställaren ha helt svarta flätor men det tror jag inte hade blivit så bra, det svarta hade liksom bara flytit ihop till en enda klumpig massa. Man hade inte sett att det var olika flätor och man hade inte sett bredden på armbandet. Tur att jag fick ett litet finger med i spelet ;-)
 
 
 
 

Klart tösen ska ha ett tennarmband!

Dottern har också fått sig ett armband. Dock inte det lättaste att fota hur det sitter på handleden ;-)
 
 
 
 
 

Nu är jag i produktion :-)!

Nu går det att beställa tennarmband :-). De här är färdiga och redo för leverans hem till dig:
 
Vitt skinn med koppar- och tennfläta. 1,5 cm brett.
 
Rosa skinn med tennfläta. 1 cm brett.
 
Svart skinn med 3 tenntrådsflätor. 2,5cm brett.
 
Jag är 16cm runt handleden och alla passar mig men det rosa och svarta sitter lite lösare än det vita. Armbanden töjer sig också lite med tiden, det kan man behöva veta. Maila/messa om ni är intresserad att beställa ett eget armband :-)

En film för pappa :-)

4 dagar innan tösen skulle börja förskola började hon prata ordentligt. Hon har tidigare sagt "mamma" "pappa" "titta" och alla vanliga bebisord, men hon har inte varit så intresserad att härma och lära sig fler. Nu är hon inne i en riktigt prat-period, härmar allt man säger och pekar på saker och vill att man ska säga vad de heter. Bara de senaste dagarna har hon lärt sig massa nya ord och några lyckades jag fånga på film. Det sista ordet hon lärt sig är egentligen "kaninen" inte "kanin", så hon säger rätt fastän jag säger "fel" ;-)
 
 

Orkidé glädje!

Det tog bara 4 år och extremt mycket tålamod men nu blommar äntligen min orkidé om!! Jag vet ju att de är jätte kräsna och känsliga för vilket fönster de står i. Hade de först ovanpå vitrinskåpet i köket - men där var det nog för mörkt. Flyttade ner dem till ett fönster - men där var det nog för mycket sol. Nu har de stått i ett annat fönster i köket som bara har kvällssol och det verkar som att blommorna äntligen har aklimatiserat sig! Lagom med sol, ljust hela dagen och perfekt temperatur. Måste vara det som är knepet. Firade den nya stängeln med att plantera om dem och just nu ser de ut att trivas riktigt riktigt bra :-)
 
 
 

Vit chokladmousse med vita och svarta vinbär

 
I år har vi för första gången pysslat om vår trädgård lite, Vi har satt häck på framsidan, äppelträd, plommonträd, 3 olika vinbärsbuskar, hallonbuskar och en krusbärsbuske. Alla plantor ser så taniga och fjöniga ut i år, benrangel minst sagt. Det tar nog några år innan man kan börja göra sin egna äppelkaka och vinbärssaft.
 
Krusbär och vita vinbär satt på buskarna när vi köpte dem, så de bären har vi kunnat skörda i år. Som en liten bonus fick vi även 2 svarta vinbär :-). Det räckte dock vare sig till kaka eller saft men blev en fin garnering på vit chokladmousse!
 
Inte mycket bär att skryta med men alltid något!
 
 
 Mumsfilibaba!

Nu börjar det "riktiga" familjelivet

Livet rullar på och från och med måndags känns det lite extra häftigt. Vi har nämligen inskolning på förskola för dottern! ALLA föräldrar pratar om hur fort tiden går och att de inte kan fatta att det redan är dags för förskola, så den delen kommer inte jag kommentera. Kommer heller inte skriva nåt om vilken mönsterdotter vi har som går att lämna själv redan andra dagen, för sån skrytig morsa vill inte jag vara ;-).
 
Det som däremot är så häftigt med allt det här, är att det egentligen är först nu som det nya "riktiga" familjelivet börjar. Det är ju så här vårt liv kommer se ut i framtiden; jag och maken jobbar och tösen går på förskola. Tiden fram till idag har egentligen bara varit lite transportsträcka, lite mellantid.
 
Det känns verkligen såå himla bra att hon börjar på förskola och 1 år och 5 månader känns alldeles lagom. Visst har det funnits stunder (väldigt många) då jag av egoistiska skäl önskat att hon börjat tidigare. Vi är nog inte de föräldrar heller som tycker 1 år är för tidigt att börja, däremot tyckte vi det var lite knasigt att börja precis innan sommaren. Det hade i så fall blivit inskolning där hon ska gå, sen inskolning på sommardagis med vikarier för att sen komma tillbaka till hennes förskola och på nytt lära känna fröknarna. Nej, det tyckte vi kändes lite för mäktigt för en 1-åring.
 
Så inskolning denna och nästa vecka och sen kan det nya livet börja på allvar :-)
 
 

RSS 2.0