"Ring ring" -Ja det är Greta

Det är nå visst med mobilen, tösen blir lika glad varje gång hon lyckas hitta den och lika arg och irriterad varje gång jag tar den ifrån henne. Lite gulligt är det dock (när hon inte ändrar bland apparna eller busringer folk) att hon har full koll på vad man gör med mobilen. Hon håller den mot örat och pratar som bara den :-)
 
 
Hon har dock inte förståt att det faktiskt kan vara nån som pratar med henne i telefonen. Utan då ska hon hålla den i handen och titta på displayen. Skitskumt när det kommer prat därifrån, hon vill ju se den hon pratar med ;-)!

Kan själv!

Ibland tänker jag inte på att lilla tösen är just liten och inte riktigt förstår saker och ting så bra som jag ibland tycks tro. Idag till exempel, tyckte jag det var en utomordentligt bra idé att låta henne äta mellis själv. Det tog inte många minuter innan jag omvärderade den idén kan jag erkänna. Äta blåbär med händerna, är kanske inte den smartaste tanke jag fått. Tror det mesta hamnade precis överallt utom där det skulle. Att jag sen hade en kritvit tröja på mig, ja det ska vi inte ens gå in på ;-)
 

Tösen går !?!?

Det här med att barn går. När säger ni att era barn går? Alltså från början.
 
Jag kommer ihåg att min lillasyster gick när hon var ett år. Ja, alltså egentligen tog hon sina första steg då. Det var precis på 1-års dagen och vi var hemma hos mormor. I hennes kök tog hon sina första steg, mot mig. Det var som sagt bara några få steg men vi (och jag) har alltid sagt att det var då hon började gå.
 
Nu när jag själv har barn ser jag däremot helt annorlunda på det här. Idag, på babysången, tog tösen några steg själv varav de andra mammorna utbrister: "Ja, men hon går ju!". Njae, inte går hon heller. Det där var ju bara några steg, kontrar jag med. Tagit några steg hit och några steg dit räknar inte jag som att hon faktiskt går.
 
Sina allra första steg tog hon 26:e januari, men det är lååångt kvar till jag säger att hon faktiskt går. Hon väljer fortfarande att krypa för att ta sig fram och så länge hon gör det, är hon ett krypande barn. Den dagen jag säger att hon går, ja då går hon hela tiden. Inte bara några steg på måfå när hon vill testa lite.

RSS 2.0