Frejamössan

Häromdagen råkade jag snubbla in på en blogg som berörde mig oerhört mycket. Tror aldrig jag gråtit så mycket för något som inte drabbat mig personligen. En miljon känslor och tankar far igenom kroppen på samma gång och när jag stänger ner datorn är jag så otroligt tacksam och lycklig för det jag har. Här har ni adressen:
 
http://frejamssan.blogg.se/
 
 
 

Gnuggelignugg

Vi trodde det var tänder på G, men nej inga som vi känner än så länge. Men hon är lite tokig vår tös, tror bara det är lite skoj att gnugga nu när hon upptäckt att det blir ljud av det :-). Hon gnisslar även tänder, de få stackars korta piggisarna hon fått, lyckas hon hitta och slita ner. Vi vet ju vem hon fått det ifrån ;-). Varför ska hon få alla dåliga sidor av mig?
 

Liten börjar bli stor

Alla säger att småbarnstiden springer iväg och visst, det gör den. Fast ändå inte på nå vis. Tiden har gått otroligt fort när man ser i backspegeln men när man är mitt uppe i det, tycker jag ändå det går sakta. Tösen är ju fortfarande ett barn och hon är liten. Hon var liten och lätt när hon föddes och är fortfarande liten och nätt och lite mer åt det spädare hållet. Jag märker dock att hon blir större och att tiden går fort, när jag var och varannan dag får lägga undan kläder hon vuxit ur. Det är helt sjukt vad mitt huvud inte alls hänger med. För mig är hon fortfarande en spinkig tjej och det är nog därför allt jag stickar nuförtiden blir för litet.
 
Som en omlottkofta jag gjorde innan hon kom. Den var ju suuuuper stooooor så den har legat i garderoben sen dess och det var inte förräns idag jag tog fram den. Å är det inte typiskt så säg, den är ju typ för liten!!
 
1 månad:
  
 
10 månader:
Vår "lilla" tös börjar banne mig bli stor!

Våfflor med grädde, barnsligt gott!!

När man är 10 månader är man stor nog att prova äta själv. Nu var det kanske inte bäst förutsättningar, med ett bord som var högre än vad tösen såg och en tallrik som gled ur händerna av allt flott. Men det gick! Åh hon var så glad, nöjd och lycklig och åt med god aptit. Det är inte varje dag det bjuds på nygräddade våfflor så det gäller ju att passa på :-)!
 
 
 Äta själv blev en hit så nu gäller det att komma på fler maträtter som passar en tös "under lärande". Pannkakor och blodpudding... Vad finns det mer för bra "äta-själv" mat?

Skrubbsår

Tösen snubbla in i mattan i tvättstugan och fick ett sånt där liksom skrap-skrubb-bränn-sår. Vet inte hur det gick till, hon kröp och sen ville hon väl mer än vad händerna hann med. Så nu vet ni vad vi har för mönster i mattan ;-)!
 

Tur man har en stickhjälpreda ;-)

Mamma stickar... och tösen... Ja, hon hjälper till och garnar ;-)
 
 
Det är inte så lätt att få nåt gjort när man hela tiden måste nysta upp och o-trassla allt garn varje gång man sätter sig i soffan med stickorna. Men till slut blev jag klar ;-)
 
Jag vet inte vad jag gör för fel, men allt jag stickar nuförtiden tycks bli preciiiiiis lagom. Antingen stickar jag för hårt eller så har jag inte riktigt fattat att vår lilla tös börjar bli stor. Nästa projekt ska jag banne mig gå upp en storlek och hoppas det sitter bättre. Varje fall så det finns nån växa-mån :)

RSS 2.0