Sådan mor, sådan dotter

Som förälder har man ett stort ansvar att lära sitt barn allt man kan. Jag börjar med det viktigaste först; slicka vispen från mjukglasstillverkningen ;-)
 

Ny mobil, inga kontakter... :-(

Ny mobil är fixad då den gamla är heeelt korkad. MEN, nu har jag inga kontakter längre så ni som känner mig och vill höras kan väl slänga iväg ett mess. Tack .-)

Pullat fläsk

Häromveckan gjorde vi "pulled pork". Maken tyckte det var för lite salt, jag tyckte kanske det var lite för sött. Hade vi saltat lite mer hade vi nog båda blivit nöjda ;-). EN portion var lagom (så lite synd då det blev typ 5 matlådor). Enligt receptet skulle det stå i ugnen 4-6 timmar men middagen fick skjutas upp till dagen efter då köttbiten krävde 7 (!) timmar innan det gick att "pulla" (usch, så hemskt det låter!). Köttet åt vi med källarfranska, röd lök, majskorn, gräddfil och het tacosås.
 
 
 
 
Tösen fick en egen tallrik med alla tillbehör och maken tyckte det var liiite overkill att hon skulle ha gräddfil. Men va fasiken, hon vill ju ha och göra som vi ju! ;-)

"Pappa kom hem, för vi längtar efter dig..."

Tösen skickar en hälsning till pappa som är långt bort och jobbar
 
(så gulligt när hon i slutet ser att det finns lite mat kvar i handen ;-) )

Julstjärna i maj?

Min julstjärna från vintern -11 har kanske gjort sitt nu (äntligen!)??
 
 
Njae, efter lite trimning repar den sig nog. Ska undvika att övervattna den nu bara ;-)

Första bläckfisken

Första bläckfisken klar. Ett riktigt roligt och enkelt projekt som inte kräver så mycket tid. Mest pillerhet när det gäller armarna. Ska se om jag vågar freestyla lite detaljer till nästa. Hoppas verkligen den behåller måtten även efter tvätt. Huvudet och armarna är det måttkrav på så den inte ska vara en säkerhetsrisk.
 

Virk bläckfisk till för tidigt födda barn

Dålig uppdatering på bloggen, men tro inte det är lite som händer i livet. Tvärtom!
 
I helgen har jag påbörjat ett litet virkprojekt. Hittade en länk som ledde till virkade små bläckfiskar som skänks till neonatalavdelningar runt om i Sverige. Åh, självklart vill jag bidra med ett litet gosedjur. Tyvärr finns det ingen ambassadör (person som tar emot alla bläckfiskar, tvättar dem, mäter dem, förpackar och levererar) i Norrbotten. Det finns heller inget sjukhus här uppe som är med i projektet (närmsta är Umeå). Däremot kan man skicka sin bläckfisk till vilken ambassadör som helst. Mitt mål är att virka flera så att varje ambassadör får ett bidrag från mig.
 
Gör nu så att Du som läser rotar fram lite bomullsgarn (viktigt att det är ren bomull) och börjar virka du med. Beskrivning finns här.

RSS 2.0